aloe vera planta

Fördelarna med Aloe Vera

Hälsa och ekonomi går ofta hand i hand. Ett sätt att värna om sin hälsa på är därför att sköta sin ekonomi på rätt sätt vilket du kan läsa mer om hos sverigekredit.se. Ett annat sätt är att dra nytta av de fördelar som mirakelplantan Aloe Vera ger dig. Detta ska vi ta oss en närmare titt på i denna artikel.

Aloe Vera kommer i flera olika former

Aloe Vera finns bland annat som dryck, hudlotion, kosmetika, salva och gel.

Vilka användningsområden har Aloe Vera?

Det går bland mycket annat att dricka Aloe Vera. Numera finns det flera olika hälsodrycker som innehåller spår av plantan. Det finns flera olika fördelar med att dricka juicen från denna fantastiska planta. Eftersom det är en väldigt vattenrik planta är det bland annat bra att dricka den för dig som vill hålla dig hydrerad. Detta är i sin tur något som krävs för att kroppen ska kunna göra sig av med olika gifter. Aloe Vera hjälper därför din kropp med att avgifta sig.

Aloe Vera är också bra för levern. Levern fungerar nämligen bäst när din kropp är hydrerad och du förser den med näring, något som Aloe Vera har gott om.

Aloe Vera fungerar också bra mot förstoppning. Den ökar nämligen mängden vatten i dina tarmar, stimuleringen av peristaltik, samt normaliserar de friska bakterierna i dina tarmar. Allt detta är alltså något som bidrar till att förhindra att du drabbas av förstoppning.

Juicen från Aloe Vera-plantan kan också hjälpa dig med att förhindra akne. Den kan också hjälpa till att förhindra hudsjukdomar som psoriasis och dermatit.

Aloe Vera-juice är dessutom fylld med flera olika näringsämnen. Den innehåller bland annat viktiga vitaminer och mineraler som vitamin B, C och E samt folsyra. Den innehåller även små mängder av kalcium, koppar, krom, natrium, selen, magnesium, kalium, mangan och zink.

Vidare hjälper Aloe Vera mot halsbränna. Den hjälper också med att kontrollera utsöndringen av syra i magen. Detta är något som i sin tur bekämpar magsår och hindrar dem från att växa sig större.

Aloe Vera hjälper dig även med matsmältning. Den innehåller nämligen flera enzymer som hjälper dig med nedbrytning av socker och fetter. Den hjälper därför också till med att minska irritation i din mage och dina tarmar. Den minskar också smärta och obehag för dig som lider av IBS. Den hjälper också dig som lider av ulcerös kolit.

Aloe Vera-gel eller kräm

Har du bränt dig ute i solen? Även detta kan du använda Aloe Vera till. Aloe Vera-gel eller kräm kan nämligen hjälpa din hud med att återfuktas efter att du bränt dig samt ta bort smärtan. Aloe Vera har nämligen anti-inflammatoriska egenskaper och kan hjälpa dig så att din hud inte börjar flagna efter att du har bränt dig. För bästa möjliga effekt bör du använda dig av en så ren Aloe Vera- gel eller kräm som möjligt och även se till att denna är nedkyld. Om du har bränt dig i solen, se då till att applicera Aloe Vera på det ställe där du har bränt dig minst några gånger per dag.

Det allra bästa kan dock vara om du har tillgång till en Aloe Vera-planta. Du kan då bryta av en bit av plantan. Du kommer då att se en gel som kommer från insidan av den. Applicera denna gel direkt på den del av din hud där du har bränt dig och där det gör ont. Detsamma gäller alltså om du använder dig av en gel, och försök då se till att den innehåller så mycket ren Aloe Vera som möjligt.

Det finns också lotions som innehåller Aloe Vera. Om du väljer en sådan bör du undvika sådana med tillsatser som färger och parfymer och i stället välja sådana som innehåller så mycket ren Aloe Vera som möjligt.

Att hålla frukter och grönsaker fräscha

Aloe Vera kan också användas för att hålla frukter och grönsaker fräscha och förbättra deras hållbarhetstid. Det kan nämligen minska andningshastigheten och upprätthålla kvalitetsattribut som färg och smak. Aloe Vera har också antisvamp- och antibakteriella egenskaper som ger ett skydd mot mikrobiell kontaminering av frukt och grönsaker. För att förse frukter och grönsaker med detta skydd kan man då förse dem med en beläggning av ren Aloe Vera-gel.

Aloe Vera för hår Aloe Vera är också bra för ditt hår. Bland annat sägs det motverka den inflammation i hårbotten som orsakas av mjäll. De fettsyror som ingår i Aloe Vera har nämligen antiinflammatoriska egenskaper. Aloe Vera kan även användas till att tvätta ditt hår eftersom det rengör håraxeln effektivt och avlägsnar extra oljor och rester från andra hårprodukter. Aloe Vera består nämligen av vitamin A, C och E. Dessa vitaminer bidrar till cellomsättningen i ditt hår vilket i sin tur leder till sund celltillväxt och glänsande hår. Det finns också vitamin B12 och folsyra i Aloe Vera vilket hjälper mot håravfall.