Testa el på timmen

Så roligt att man behövt sätta sig in i elbranschen nu ordentligt när det rusat som aldrig förr. Det finns många fina guider och för den som är nördig går det rätt snabbt att få en helhetsbild av de stora händelserna och skapa sig en prognos av vart vi är på väg. Det enda sättet man kan protestera som medborgare är att upplysa sin gemene medborgare om vem som bestämmer priset på el.

El – mikro och makroekonomi

Utbud och efterfrågan är den mest kända ekonomiska teorin som nog alla känt till. Det är så marknadsekonomin fungerar. Just nu har vi höga elpriser då nedstängda kärnkraft innebär mindre producerad el. En väldigt enkel ekvation som vore trevligt om fler lärde sig. Om det är många som vill ha något det finns lite av så blir priset högt. Det finns de marknader som man stryper utbudet för att bibehålla höga priser, som diamanter.

Vem har makten över el

Det är några särskilda elbolag som producerar stora mängder el varje år och därmed har makten över spotpriset på el. Elpriserna går upp då det inte produceras lika mycket el och det är dessa elbolag som bestämmer över vad det ska landa på. Elbolagen som säljer el har inte så mycket att säga till om då de jobbar med marginaler mot dig som kund. Enda sättet att göra något åt elpriset är att det produceras mer el. Däremot så marknadsför de stora elbolagen nu grön energi, gärna 100 % förnybar stenhårt. Vilket planeten tjänar på och även de själva, då de kan ta mer betalt.

Totalkostnaden för el

I jämförelsetjänsten Elbyte görs en beräknad uppskattning på årlig kostnad utifrån det elpriset som du valt. Men om du väljer rörligt elavtal så ändrar sig spotpriset en gång per månad (utifrån föregående månads genomsnittliga spotpris). Om du väljer timpris får du elen till det priset som gäller just den timmen. Det kan bli billigare om du kan styra din elförbrukning till timmar på dygnet när andra inte förbrukar el lika mycket.

Prognos 2022 Vintern som varit var väldigt kall och ser man till makrotrender så efterfrågades mer el från Sverige av andra länder. Risken är att den utvecklingen bara kommer fortsätta och att elpriset slår nya rekord nästa vinter. Vårt hopp är att stora elbolag effektiviserar produktion av grön el och gör att den blir tillförlitlig så som kärnkraft varit. I många länder bygger man ut kärnkraft och det blir intressant att se om opinionen svänger. Det är såklart inte bra att gräva ned Uran för en osäker framtid men övergången måste också ske på ett ansvarsfullt sätt utan att Sverige halkar efter på den ekonomiska världsmarknaden.

hälsa

Prioritera din hälsa och ekonomi under 2021

Vi är nog alla ense om att 2020 var ett skitår. Vi stod inför en global pandemi, som fortfarande lever med oss, och många av oss blev arbetslösa. Vi fick skjuta upp de flesta planer, och många av oss har levt i en liten bubbla av oro och ovisshet. Men nu är vi inne i ett nytt år, vaccinationerna har kommit igång och vi kan förhoppningsvis börja leva som normalt igen. Oavsett hur prognosen för framtiden ser ut finns det inget som säger att vi inte kan prioritera vår hälsa och ekonomi i år. Det går att leva hälsosamt och spara pengar oavsett om vi lever med pandemin eller inte. Men hur? Det försöker vi besvara här.

Börja enkelt – börja med Aloe Vera

Befinner du dig här inne på hemsidan så är du säkerligen bekant med den fantastiska plantan Aloe Vera. Eller så vet du inte så mycket om den ännu och är nyfiken på vad den kan medföra för fördelar. Eller så är du en av skeptikerna som inte tror på naturens läkemedel alls. Oavsett vem du är och vad du tycker om Aloe Vera i förväg kan vi lova dig att det är en dunderväxt som kan användas på en mängd olika områden, den kan drickas, den kan appliceras på brännmärken och sväljas i piller för att förbättra immunsystemet. Det finns helt enkelt massvis av fördelar med den fantastiska växten. Vill du börja året bra rekommenderar vi att du beger dig till närmsta hälsokostbutik och investerar i växten med det samma.

Investera dina pengar

Det är inte bara Aloe Vera vi rekommenderar att du investerar i under 2021. Vi förespråkar även investering av pengar. Vill du uppnå en hälsosam ekonomi i år är investering det bästa sättet att göra det på. Du har säkerligen slagits av tanken förr men aldrig riktigt kommit igång. Nu när vi har mer tid över än någonsin på grund av en nästintill nedstängning av landet är det tid att komma igång. Investering av pengar kräver hårt arbete och tid, men behöver inte vara så komplicerat.

Det bästa sättet att komma igång är att läsa på så mycket om investering och de olika metoderna innan man börjar. Du kan med fördel vända dig till en sida som MarketShark.se där de bästa investeringsstrategierna listas. Om du investerar dina pengar på rätt sätt kommer du kunna se din inkomst öka, inte bara om 10 år, men också under 2021.

Din hälsa och ekonomi går hand i hand

Precis som din fysiska hälsa är din ekonomiska hälsa grunden till att leva ett lyckligt och framgångsrikt liv. Att skapa en sund ekonomisk situation minskar stress och lägger grunden för en stabil och säker ekonomisk framtid. Genom att äta och leva hälsosamt kommer du dessutom spara pengar och ha mer tid och ork över till att budgetera, spara och investera. De bägge tingen går hand i hand och inget av vardera är komplett utan den andra. Gör 2021 till ditt år och investera i din hälsa så väl som i din ekonomi!

Aloe Vera — vad är det och var kan man köpa det?

aloe-vera-planta

Det är väldigt enkelt att argumentera för att Aloe Vera är en av världens kändaste växt med helande effekter. Om man tänker på växter som är bra för människan är Aloe Vera den växt flest människor känner till. Vad är dock Aloe Vera, vad kan växten göra och var kan man köpa det?

Aloe Vera är en kaktus-liknande växt som växer ute i naturen. Växten är väldigt bra mot ex solbrännor och andra brännskador, där man helt enkelt smörjer in växten på såren och så hjälper det med läkandet samt minskar smärtan man känner. Aloe Vera har även en massa anti-bakteriella egenskaper, vilket betyder att om man lider av symptom från bakterier så kan man helt enkelt inta lite Aloe Vera så kommer detta att motverka bakterierna och hjälpa till med helandet. Aloe Vera kan även hjälpa med att sänka blodsockerhalten för människor med diabetes och även lösa upp magen för folk med förstoppning. Aloe Vera är alltså en växt som kan hjälpa med mycket och är en växt med en massa egenskaper. Om du lider av några utav ovanstående symptom så kan Aloe Vera vara till stor hjälp.

Var kan man köpa Aloe Vera?

Man kan hitta medlet i de flesta butikerna idag, ex ICA eller Coop. Man kan även köpa det online vilket är den smidigaste lösningen för att hitta Aloe Vera om man inte behöver det omgående. De flesta apoteken säljer även dem Aloe Vera.

Den smidigaste lösningen dock är att helt enkelt besöka närmsta Coop, gå till avdelningen där hälsosamma kosttillskott säljes som till exempel C-vitaminer och se därefter om Aloe Vera kan hittas bland dessa. På så vis kan du ha Aloe Vera i ditt hem nästan omedelbart.

Betala Aloe Vera med kort

Eftersom du har hamnat här på aloe-vera-gel.se så lär du ju ha ett mer eller mindre intresse för aloe vera och hälsa i allmänhet. En sak många inte tänker på det är hur man på bästa sätt köper hälsoprodukter. Ett smidigt sätt är att köpa dem med kort, dvs bankkort / betalkort. Då slipper man ha med sig kontanter till hälsokostbutiken. Har man lyckan att äga ett kreditkort så får man dessutom poäng på de hälsoprodukter man köper. Bra ekonomi och hälsa är en bra kombination tycker nog de flesta och detta lär ju inte myndigheterna ha något emot, snarare tvärtom. Detta var bara en kort reflektion, nu jobbar vi vidare mot nya mål.

Skulle hämta Aloe Vera Gel – hamnade på verkstaden

Självklart dricker man Aloe Vera varje dag och jag brukar köpa på mig ett gäng dunkar av min återförsäljare som bor på andra sidan stan. Nu hade dunkarna tagit slut vilket gjorde att jag var tvungen att ta min Peuget 308 och dra och köpa dunkarna med Aloe Vera. Sagt och gjort. Problemet var bara en bit av vägen består av landsväg. Denna landsväg har inget viltstängsel och oturligt nog så kom det en en älg springandes som jag var tvungen att vejja för. Älgen hade dock tur för jag missade den precis men hamnade i diket istället. Det blev inga personskador men bilen fick sig en rejäl törn med plåtskador och skev hjulupphängning som följd. Det var bara att ringa försäkringsbolaget och få bilen bogserad till närmaste verkstad. Lagningen tog två veckor men som tur är fick jag en hyrbil så att jag kunde åka och hämta mina Aloe Vera-dunkar senare på kvällen ändå.

Bli återförsäljare av Aloe vera

En av de största trenderna i dagens samhälle är hälsokost. Och behovet har nog aldrig varit större. I tider med höga krav på karriär och livsbalans så är stress ofta en konsekvens. Stress har ofta en negativ inverkan på både fysik och psyke. För att främja välmåendet så har därför behovet av hälsokost ökat.

Aloe Vera är en växt som trivs i varma klimat, exempelvis i Usa och Mexiko. Växten har tjocka blad från vilka man kan utvinna en näringsrik juice genom att pressa fruktköttet. Innehållet från växten används i produkter såsom hudkrämer, juice och til och med tandkräm. Naturligtvis så finns det företag som slår mynt av denna växt, men det är ändå vedertaget att Aloe Vera har hälsosamma effekter. Exakt vilka näringsämnen, vitaminer och liknande tvistas det dock om och vissa forskare påstår att det är omöjligt att bevisa att Aloe Vera-växten innehåller vitaminer. De flesta håller nog dock med om att produkter med hög halt av rent Aloe Vera-extrakt kan hjälpa till mot både förkylningar, mag- och tarmbesvär, hudproblem (såsom solsveda, eksem, akne och brännsår). Den springande punkten är dock att man måste använd sig av produkter med hög halt av ren Aloe Vera. Det finns nämligen många Aloe Vera-produkter på marknaden som marknadsförs som en ”Aloe Vera-produkt” men som i själva verket är väldigt utspädda. Då kan man ju inte heller förvänta sig några effekter. Vattenbaserade hälsoprodukter finns det mång av, men det ger inga hälso-effekter, mer än möjligen placebo-affekter.

Hur gör man då för att hitta Aloe Vera-produkter med hög kvalitet och hög grad av ren Aloe Vera? Det enklaste är kanske att besöka denna sajten. Via kontaktformuläret på höger hand kan du komma i kontakt med fristående återförsäljare av Aloe Vera-produkter som kan hjälpa dig att komma igång. Vi hoppas att du fått lite mer ”kött på benen” när det kommer till ämnet Aloe Vera. Kanske blir du nästa stjärnsäljare av Forevers produkter?

Lånar till vardags

Jag och min familj lånar alltid pengar och har alltid gjort det så länge jag kan minnas. När jag var liten så lånade vi jämt när vi ville köpa något extra som kostade en del. Det är inte säkert att man har pengar som ligger och skräpar när man behöver köpa något. Då är det hur bra som helst att man kan låna pengar och vi brukar ofta gå in på sidan http://www.xn--lnapengar-52a.nu/ för att läsa lite mer om detta. Det är en bra idé att kolla runt och se vilka alternativ det finns till att låna. Ofta kan man komma undan riktigt billigt och du behöver inte ens ha ett jobb för att få låna nu för tiden.

Hälsokost på nätet

Hälsokost på nätetHar du funderat på att köpa hälsokost på nätet? Det finns många butiker på nätet och alla är inte bra. Hos dessa hittar du en lista över de absolut bästa butikerna för just hälsokost på nätet. Varför leta vidare när det redan finns sammanställningar som är gjorda av de som kan?

Är hälsokost på nätet säkert?

Ja, det får man säga att det är. Men som alltid när man handlar på Internet bör man vara försiktig och köpa av seriösa hälsokostbutiker.

Styrketräning

styrketräningKänner du, precis som många andra, att du redan vid eftermiddags-tid börjar få slut på energi i kroppen? Eller känner du dig helt enkelt bara rastlös? Ja, då kan styrketräning vara något för dig.

Precis som bilen behöver sin service så behöver kroppen sin styrketräning.

Många människor tror också att den enda fördelen med styrketräning är att du får större muskler och ett bättre självförtroende, men så är inte fallet. Det är nämligen så att vid styrketräning så utsöndrar kroppen något som kallas endorfiner, kroppens s.k. ”lyckopiller”. Det är också just detta

hormon som påverkar kroppens vilja att äta, sova och dricka, d.v.s livets tre mest viktiga och betydande faktorer för hur du skall prestera i vardagen.

Äkta Aloe

Du har säkert badrumsskåpet fullt av produkter med aloe vera i innehållsförteckningen, och kanske har du också en aloe vera i en kruka i något fönster. Aloe vera är en av våra mest kända och mest använda välgörande växter och har varit ett populärt naturmedel i faktiskt sextusen år vid det här laget. Det är också denna växt som ibland kallas Äkta Aloe. Under åren har det funnits många användningsområden, men det mest kända och också det som har mest belägg i forskning är som hudvårdande preparat. Aloe verans tjocka blad innehåller en trög geléaktig vätska som lindrar skönt när den stryks på solsvedd hud och den används friskt i diverse hudvårdsprodukter som återfinns på butikernas hyllor. En annan egenskap aloe veran har är att den är laxerande. Nuförtiden säljs allt fler aloe verabaserade drycker, som anses vara bra för att återfukta kroppen vid uttorkning, men kanske det finns anledning att ta det lite lugnt med den typen av drycker, om man inte vill åt en helt annan effekt…
Aloe vera är i själv verket bara en art i ett stort släkte med ca femhundra olika aloeväxter. Aloe veran som vi känner den är den som oftast används och mest odlas, men flertalet andra aloearter är lika och förväxlas ofta. Den aloe vera som säljs som krukväxter här kan mycket väl vara någon annan aloe. Utöver de tjocka bladen är dock variationerna stora i aloesläktet och arterna varierar från små dvärgarter till stora träd. Många aloearter blommar med vackra blomställningar, och det gör även aloe vera om det får bli så stor.
Numera är det främst i hudvårdsprodukter vi hittar aloe vera, men som med alla växter med läkande egenskaper har den under åren använts till det mesta. Den har fått agera både epilepsimedicin och medel mot psoriasis, men utöver att lindra vid sveda har inga effekter kunnat fastställas. Som efter sol-medel är den dock evigt populär, och svalkar skönt den solsvedda huden.